Lämna sidan Lämna sidan
Chatta med oss Chatta med oss

Om Kvinno- och tjejjouren Borås

Här nedan kan du läsa mer om oss.

Vilka är vi?

Vi är medsystrar som vill stötta tjejer och unga kvinnor som har upplevelser av våld eller behöver någon att prata med. Vi finns för att ge stöd till att identifiera känslor, upptäcka den egna styrkan och fatta egna beslut. Även du som inte identifierar dig som tjej och känner dig bekväm i att höra av dig till en tjejjour är välkommen.

Alla som du pratar med hos oss har gett ett tystnadslöfte vilket innebär att det du berättar för oss stannar hos oss. Vi kan behöva hjälpa dig vidare, i så fall pratar vi med dig först.

Ideologisk plattform
Tjejjouren Borås är en feministisk förening. Med det menar vi att vi vill ändra på den könsmaktsordning där män och killar har mer makt och bättre möjligheter än kvinnor och tjejer. Vi ser också att barn och unga är en särskilt utsatt grupp i samhället. I vårt arbete vill vi därför stärka tjejer och unga kvinnor, för att bidra till ett jämställt samhälle fritt från våld.

Tjejjouren Borås är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening, som hör ihop med Kvinnojouren Borås. Vi tillhör riksorganisationen Unizon. Vill du veta mer om Unizon? Besök deras hemsida genom att klicka här.

Detta gör vi:

• Stöttar tjejer genom mejl, chatt och stödsamtal med kurator.
• Tar barn och unga på allvar genom att lyssna på deras berättelser ur deras perspektiv.
• Förebygger utsatthet genom att utbilda och vara opinionsbildande i frågor som rör jämställdhet, förtryck, normer och rättigheter.

Illustrerad bild på tjej som tar selfie

Vår personal

Behöver du komma i direktkontakt med någon på Tjejjouren Borås? Här hittar du vår personal.

Personal

Våra föreläsningar

På Tjejjouren Borås har vi kunskap om frågor kring samtycke, porr och normer, olika former av våld och våldsförebyggande arbete samt feminism och jämställdhet.

Läs mer

Behöver du stöd?

Kontakta Tjejjouren Borås om du vill ha råd och stöd om du själv eller någon i din närhet är utsatt för någon typ av våld i nära relation!