Lämna sidan Lämna sidan
Chatta med oss Chatta med oss

Bli verksamhetssponsor

Varför företagare ska engagera sig och ta ställning mot våld?

Alla, oavsett kön, kan utsättas för våld av en närstående. Varannan kvinna och var tredje man har under sitt liv utsatts för våld i nära relation. Statistiskt sett innebär detta att alla arbetsgivare har anställda som har varit eller just nu är utsatta för våld. Våld i nära relation försämrar inte bara hälsan fysiskt utan även psykiskt och psykosomatiskt. Då är det inte ovanligt att våldet även försämrar arbetsförmågan. Detta ger arbetsgivaren ansvar att agera mot våld i nära relation utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.

"Jag var tvungen att ringa och sjukskriva mig hela tiden för att jag hade märken som jag inte kunde dölja"

Våld tar inte slut när den utsatta personen kommer till jobbet. Våld pågår hela tiden, precis överallt. Vi måste alla ta vårt ansvar som medmänniskor, men även som arbetsgivare. Du som arbetsgivare har skyldighet att förebygga ohälsa och sjukskrivning, utreda behov av arbetsanpassning och rehabilitering vid nedsatt arbetsförmåga. Bli verksamhetssponsor för Kvinno- och tjejjouren Borås, tillsammans kan vi uppnå ett jämställt samhälle fritt från våld!

Bli guldsponsor

Som guldsponsor får ert företag unika förmåner och en viktig plats i vårt våldsförebyggande arbete. Tillsammans kan vi uppnå ett jämställt samhälle fritt från våld! Detta får du som guldsponsor:

  • Stöd i personalärenden då våld i nära relation misstänks eller bekräftats
  • Utbildning om hur en samtalar med anställda om våld i nära relation
  • 2 utbildande föreläsningar om våld i nära relation
  • Möjlighet att synas mer er logga på vår hemsida samt exponering i vår årliga verksamhetsberättelse
Pris: 100,000kr per år

Bli silversponsor

Som silversponsor får ert företag unika förmåner och en viktig plats i vårt våldsförebyggande arbete. Tillsammans kan vi uppnå ett jämställt samhälle fritt från våld! Detta får du som silversponsor:

  • Tillgång till en digital förinspelad föreläsning om våld i nära relation, våldets konsekvenser och vart en kan få stöd och hjälp om en är utsatt för våld
  • Möjlighet att synas med er logga på vår hemsida samt exponering i vår årliga verksamhetsberättelse
Pris: 50,000kr per år

Bli stödmedlem

Har ni en begränsad budget eller vill bidra på annat vis, då kan ert företag även bli stödmedlem. På så vis stöttar ni Kvinno- och tjejjouren Borås arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld. Pris: 12,000kr per år Vi tar även tacksamt emot gåvor från företag. I de flesta fall kommer personer till vårt skyddade boende med enbart kläderna de hade på sig när de lämnade. Därmed har vi stort behov av saker som kanske du och jag tar förgivet - hygienartiklar, kläder, skor, leksaker, inredning etc. Alla gåvor går oavkortat till våra skyddsplacerade vuxna och barn och till vårt våldsförebyggande arbete!

Låter detta intressant?

Är ert företag intresserad av att bidra till vårt våldsförebyggande arbete och bli verksamhetssponsor, hör då gärna av er till oss så återkommer vi inom kort med mer information.

Kontakta oss

Låter detta intressant?

Är ert företag intresserad av att bidra till vårt våldsförebyggande arbete och bli verksamhetssponsor, hör då gärna av er till oss så återkommer vi inom kort med mer information.

Kontakta oss